هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

مرحبا بك يآ زائر في منتدى رحال زاد نور المنتدى


    كشرى مصرى مع الدقة و التقلية اللى تجنن >>>>>&

    kokoko
    kokoko
     
     


    عدد الرسائل : 484
      : كشرى مصرى مع الدقة و التقلية اللى تجنن >>>>>& Aidactif
      : كشرى مصرى مع الدقة و التقلية اللى تجنن >>>>>& 15781610
    تاريخ التسجيل : 24/07/2007

    كشرى مصرى مع الدقة و التقلية اللى تجنن >>>>>& Empty كشرى مصرى مع الدقة و التقلية اللى تجنن >>>>>&

    مُساهمة من طرف kokoko الجمعة يوليو 27, 2007 9:14 am

    كشرى مصرى مع الدقة و التقلية اللى تجنن



    المقادير:


    [color=darkorchid]الوجبة دى تجنن وبناكلها لوحدها من غير لحوم ولا دجاج و ممكن نضيف عليها دقة ليمون او دقة شطة اثناء الاكل حسب الرغبة هى مقاديرها كتير وكل حاجة بنعملها لوحدها وبعدين نجمع الطبق فى الاخر بس كلها فى متناول الايدى و سهلة جدا فى الصنع و مبتاخدش وقت كتير




    4 كوب أرز (يفضل المصرى وليس البسمتى)-
    1/2 كيس شعرية -
    كيس مكرونة اسباجتى -
    1/2 كيس عدس اصفر -
    كيس عدس اسمر ( بجبة )-
    1/4 كيلو حمص شامى (الحبة الكاملة للحمص)-
    مقادير الدقة و الصلصة و التقلية -
    ثوم (حوالى 10 فصوص كبيرة )-
    2 بصلة كبيرة -
    شطة حمراء ( مسحوق)-
    كمون-
    ملح -
    4 ليمون حامض كبير -
    خل ابيض-
    فلفل احمر قرون ان وجد-
    حوالى 5 ملاعق كبيرة صلصة طماطم.


    الطريقة:


    أولا نجهز الكشرى كالاتى 1- نحمر الشعرية فى شوية زيت ذرة فى حلة كبيرة حتى يصل لون الشعرية الى اللون الاحمر
    2- نضيف الارز والعدس الاصفر
    3- نضبف حوالى 4و 1/2 كوب ماء + ملح حسب الرغبة وبكدة يبقى الارز خلص
    4- نسلق العدس الاسمر فى الماء مع اضافة الملح ليه و بعدين نصفية
    5- نسلق المكرونة على بعضها فى حلة مع اضافة قليل من الزيت( عشان متعجنش) + الملح و بعدين نصفيها
    وكدة يبقى الاساسى خلص فاضل الاضافات

    ثانيا : نعمل الصلصة 1-
    نحمر شوية ثوم صغيرين فى طاسة لحد ما لونهم يوصل للون الاصفر كدة
    2- نضيف الصلصة + ماء + ملح + فلفل اسود مطحون + كمون مطحون ويجب ان تكون الصلصة سائلة لكن سميكة شوية وتترك حتى تمام النضج


    ثالثا : نعمل التقلية


    رابعا : نعمل الدقة

    [color:63e0=royalblue:63e0]دقة الليمون والشطة ليهم نفس الطريقة بس الفرق فى الاضافة الاخيرة يعنى الاتنين مكوناتهم
    1- نحط ثوم نىء مفروم + كمون + ملح كتير + كوب ماء
    2- فى حالة دقة الليمون : هنضيف على السابق الليمون المعصور + معلقتين كبار خل ابيض
    3- فى حالة دقة الشطة : هنضيف فلفل احمر مفروم + شطة حمراء مطحونة (كثير)
    طريقة التقديم( اتبعى الطريقة بالترتيب ) :
    نجيب طبق ونغرف فية أرز و بعدين العدس المسلوق و بعدين المكرونة وبعدين نرش رشة صلصة وبعدين نرش رشة بصل محمر(تقلية) و بعدين رشة حمص شام المسلوق
    ونقدم جنب الطبق
    الدقة (الليمون او الشطة و يفضل الاتنين) و شوية صلصة كمان يمكن الناس تحب تزود

      مواضيع مماثلة

      -

      الوقت/التاريخ الآن هو الخميس نوفمبر 21, 2024 6:32 am