كشرى مصرى مع الدقة و التقلية اللى تجنن
المقادير:
[color=darkorchid]الوجبة دى تجنن وبناكلها لوحدها من غير لحوم ولا دجاج و ممكن نضيف عليها دقة ليمون او دقة شطة اثناء الاكل حسب الرغبة هى مقاديرها كتير وكل حاجة بنعملها لوحدها وبعدين نجمع الطبق فى الاخر بس كلها فى متناول الايدى و سهلة جدا فى الصنع و مبتاخدش وقت كتير
4 كوب أرز (يفضل المصرى وليس البسمتى)-
1/2 كيس شعرية -
كيس مكرونة اسباجتى -
1/2 كيس عدس اصفر -
كيس عدس اسمر ( بجبة )-
1/4 كيلو حمص شامى (الحبة الكاملة للحمص)-
مقادير الدقة و الصلصة و التقلية -
ثوم (حوالى 10 فصوص كبيرة )-
2 بصلة كبيرة -
شطة حمراء ( مسحوق)-
كمون-
ملح -
4 ليمون حامض كبير -
خل ابيض-
فلفل احمر قرون ان وجد-
حوالى 5 ملاعق كبيرة صلصة طماطم.
الطريقة:
أولا نجهز الكشرى كالاتى 1- نحمر الشعرية فى شوية زيت ذرة فى حلة كبيرة حتى يصل لون الشعرية الى اللون الاحمر
2- نضيف الارز والعدس الاصفر
3- نضبف حوالى 4و 1/2 كوب ماء + ملح حسب الرغبة وبكدة يبقى الارز خلص
4- نسلق العدس الاسمر فى الماء مع اضافة الملح ليه و بعدين نصفية
5- نسلق المكرونة على بعضها فى حلة مع اضافة قليل من الزيت( عشان متعجنش) + الملح و بعدين نصفيها
وكدة يبقى الاساسى خلص فاضل الاضافات
ثانيا : نعمل الصلصة 1-
نحمر شوية ثوم صغيرين فى طاسة لحد ما لونهم يوصل للون الاصفر كدة
2- نضيف الصلصة + ماء + ملح + فلفل اسود مطحون + كمون مطحون ويجب ان تكون الصلصة سائلة لكن سميكة شوية وتترك حتى تمام النضج
ثالثا : نعمل التقلية
رابعا : نعمل الدقة
[color:63e0=royalblue:63e0]دقة الليمون والشطة ليهم نفس الطريقة بس الفرق فى الاضافة الاخيرة يعنى الاتنين مكوناتهم
1- نحط ثوم نىء مفروم + كمون + ملح كتير + كوب ماء
2- فى حالة دقة الليمون : هنضيف على السابق الليمون المعصور + معلقتين كبار خل ابيض
3- فى حالة دقة الشطة : هنضيف فلفل احمر مفروم + شطة حمراء مطحونة (كثير)
طريقة التقديم( اتبعى الطريقة بالترتيب ) :
نجيب طبق ونغرف فية أرز و بعدين العدس المسلوق و بعدين المكرونة وبعدين نرش رشة صلصة وبعدين نرش رشة بصل محمر(تقلية) و بعدين رشة حمص شام المسلوق
ونقدم جنب الطبق
الدقة (الليمون او الشطة و يفضل الاتنين) و شوية صلصة كمان يمكن الناس تحب تزود
المقادير:
[color=darkorchid]الوجبة دى تجنن وبناكلها لوحدها من غير لحوم ولا دجاج و ممكن نضيف عليها دقة ليمون او دقة شطة اثناء الاكل حسب الرغبة هى مقاديرها كتير وكل حاجة بنعملها لوحدها وبعدين نجمع الطبق فى الاخر بس كلها فى متناول الايدى و سهلة جدا فى الصنع و مبتاخدش وقت كتير
4 كوب أرز (يفضل المصرى وليس البسمتى)-
1/2 كيس شعرية -
كيس مكرونة اسباجتى -
1/2 كيس عدس اصفر -
كيس عدس اسمر ( بجبة )-
1/4 كيلو حمص شامى (الحبة الكاملة للحمص)-
مقادير الدقة و الصلصة و التقلية -
ثوم (حوالى 10 فصوص كبيرة )-
2 بصلة كبيرة -
شطة حمراء ( مسحوق)-
كمون-
ملح -
4 ليمون حامض كبير -
خل ابيض-
فلفل احمر قرون ان وجد-
حوالى 5 ملاعق كبيرة صلصة طماطم.
الطريقة:
أولا نجهز الكشرى كالاتى 1- نحمر الشعرية فى شوية زيت ذرة فى حلة كبيرة حتى يصل لون الشعرية الى اللون الاحمر
2- نضيف الارز والعدس الاصفر
3- نضبف حوالى 4و 1/2 كوب ماء + ملح حسب الرغبة وبكدة يبقى الارز خلص
4- نسلق العدس الاسمر فى الماء مع اضافة الملح ليه و بعدين نصفية
5- نسلق المكرونة على بعضها فى حلة مع اضافة قليل من الزيت( عشان متعجنش) + الملح و بعدين نصفيها
وكدة يبقى الاساسى خلص فاضل الاضافات
ثانيا : نعمل الصلصة 1-
نحمر شوية ثوم صغيرين فى طاسة لحد ما لونهم يوصل للون الاصفر كدة
2- نضيف الصلصة + ماء + ملح + فلفل اسود مطحون + كمون مطحون ويجب ان تكون الصلصة سائلة لكن سميكة شوية وتترك حتى تمام النضج
ثالثا : نعمل التقلية
رابعا : نعمل الدقة
[color:63e0=royalblue:63e0]دقة الليمون والشطة ليهم نفس الطريقة بس الفرق فى الاضافة الاخيرة يعنى الاتنين مكوناتهم
1- نحط ثوم نىء مفروم + كمون + ملح كتير + كوب ماء
2- فى حالة دقة الليمون : هنضيف على السابق الليمون المعصور + معلقتين كبار خل ابيض
3- فى حالة دقة الشطة : هنضيف فلفل احمر مفروم + شطة حمراء مطحونة (كثير)
طريقة التقديم( اتبعى الطريقة بالترتيب ) :
نجيب طبق ونغرف فية أرز و بعدين العدس المسلوق و بعدين المكرونة وبعدين نرش رشة صلصة وبعدين نرش رشة بصل محمر(تقلية) و بعدين رشة حمص شام المسلوق
ونقدم جنب الطبق
الدقة (الليمون او الشطة و يفضل الاتنين) و شوية صلصة كمان يمكن الناس تحب تزود