مرحبا بك يآ زائر في منتدى رحال زاد نور المنتدى


    كشرى مصرى مع الدقة و التقلية اللى تجنن >>>>>&

    شاطر
    avatar
    kokoko
     
     

    عدد الرسائل : 484
      :
      :
    تاريخ التسجيل : 24/07/2007

    كشرى مصرى مع الدقة و التقلية اللى تجنن >>>>>&

    مُساهمة من طرف kokoko في الجمعة يوليو 27, 2007 9:14 am

    كشرى مصرى مع الدقة و التقلية اللى تجنن



    المقادير:


    [color=darkorchid]الوجبة دى تجنن وبناكلها لوحدها من غير لحوم ولا دجاج و ممكن نضيف عليها دقة ليمون او دقة شطة اثناء الاكل حسب الرغبة هى مقاديرها كتير وكل حاجة بنعملها لوحدها وبعدين نجمع الطبق فى الاخر بس كلها فى متناول الايدى و سهلة جدا فى الصنع و مبتاخدش وقت كتير




    4 كوب أرز (يفضل المصرى وليس البسمتى)-
    1/2 كيس شعرية -
    كيس مكرونة اسباجتى -
    1/2 كيس عدس اصفر -
    كيس عدس اسمر ( بجبة )-
    1/4 كيلو حمص شامى (الحبة الكاملة للحمص)-
    مقادير الدقة و الصلصة و التقلية -
    ثوم (حوالى 10 فصوص كبيرة )-
    2 بصلة كبيرة -
    شطة حمراء ( مسحوق)-
    كمون-
    ملح -
    4 ليمون حامض كبير -
    خل ابيض-
    فلفل احمر قرون ان وجد-
    حوالى 5 ملاعق كبيرة صلصة طماطم.


    الطريقة:


    أولا نجهز الكشرى كالاتى 1- نحمر الشعرية فى شوية زيت ذرة فى حلة كبيرة حتى يصل لون الشعرية الى اللون الاحمر
    2- نضيف الارز والعدس الاصفر
    3- نضبف حوالى 4و 1/2 كوب ماء + ملح حسب الرغبة وبكدة يبقى الارز خلص
    4- نسلق العدس الاسمر فى الماء مع اضافة الملح ليه و بعدين نصفية
    5- نسلق المكرونة على بعضها فى حلة مع اضافة قليل من الزيت( عشان متعجنش) + الملح و بعدين نصفيها
    وكدة يبقى الاساسى خلص فاضل الاضافات

    ثانيا : نعمل الصلصة 1-
    نحمر شوية ثوم صغيرين فى طاسة لحد ما لونهم يوصل للون الاصفر كدة
    2- نضيف الصلصة + ماء + ملح + فلفل اسود مطحون + كمون مطحون ويجب ان تكون الصلصة سائلة لكن سميكة شوية وتترك حتى تمام النضج


    ثالثا : نعمل التقلية


    رابعا : نعمل الدقة

    [color:63e0=royalblue:63e0]دقة الليمون والشطة ليهم نفس الطريقة بس الفرق فى الاضافة الاخيرة يعنى الاتنين مكوناتهم
    1- نحط ثوم نىء مفروم + كمون + ملح كتير + كوب ماء
    2- فى حالة دقة الليمون : هنضيف على السابق الليمون المعصور + معلقتين كبار خل ابيض
    3- فى حالة دقة الشطة : هنضيف فلفل احمر مفروم + شطة حمراء مطحونة (كثير)
    طريقة التقديم( اتبعى الطريقة بالترتيب ) :
    نجيب طبق ونغرف فية أرز و بعدين العدس المسلوق و بعدين المكرونة وبعدين نرش رشة صلصة وبعدين نرش رشة بصل محمر(تقلية) و بعدين رشة حمص شام المسلوق
    ونقدم جنب الطبق
    الدقة (الليمون او الشطة و يفضل الاتنين) و شوية صلصة كمان يمكن الناس تحب تزود

      الوقت/التاريخ الآن هو الأربعاء أكتوبر 17, 2018 8:44 am